Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bandırma'da cinsel saldırı davasında tutukluluk devam etti

Bandırma'da cinsel saldırı davasında tutukluluk devam etti

Bandırma'daki cinsel saldırı davasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma ertelendi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, iki üniversite öğrencisinin cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi. Bandırma 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklar E.A. ve Y.E.C. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen kişi, olay gecesi mağdur Ş.Ö. ile sanıklardan birini araçla gezdirdiklerini, daha sonra mağdurun alkollü olması nedeniyle yurda alınamayacağını düşündüklerini ve bu yüzden başka bir arkadaşlarının evine bıraktıklarını ifade etti. Tanık ayrıca, olay sonrası bir WhatsApp grubunda mağdura ait iç çamaşırlı fotoğrafların paylaşıldığını gördüğünü söyledi.

Bir diğer tanık ise, sanıklardan E.A.’nın WhatsApp grubunda mağdurun mahrem fotoğraflarını paylaştığını belirtti. Duruşmada söz alan mağdur avukatı Av. Betül Agen Eraslan, dosyaya sunulan Adli Tıp Kurumu raporuna ve DNA inceleme sonuçlarına dikkat çekerek, mağdurun iç çamaşırı, çorabı ve kıyafetlerinde her iki sanığa ait DNA profillerinin tespit edildiğini savundu.

Eraslan, müvekkilinin yalnızca alkollü olmadığını, olay sırasında bilincini kaybetmiş olduğuna dikkat çekerek, cinsel eylemin rızaya dayanmadığını ve mağdurun rızası dışında soyularak mahrem görüntülerinin mesajlaşma gruplarında paylaşıldığını ifade etti.

Av. Betül Agen Eraslan, sanıkların tutukluluk hallerinin sürdürülmesi ve cezalandırılmaları yönünde karar verilmesini talep etti. Sanık müdafileri ise, suçlamaları ve Adli Tıp Kurumu raporuna ilişkin değerlendirmeleri kabul etmediklerini belirterek, önceki savunmalarının dikkate alınmasını istediler.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi amacıyla 5 Ağustos 2026 tarihine erteledi.

BANDIRMA’DAKİ CİNSEL SALDIRI DAVASINDA TUTUKLULUK DEVAM ETTİ

BANDIRMA’DAKİ CİNSEL SALDIRI DAVASINDA TUTUKLULUK DEVAM ETTİ