Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bartın'da denize girme yasağı: Can güvenliği ön planda

Bartın'da denize girme yasağı: Can güvenliği ön planda

Bartın'da kuvvetli rüzgar nedeniyle plajlarda denize girmek bir gün süreyle yasaklandı. Can güvenliği için alınan tedbirler artırıldı.

MUHABİR: Umut Çelik

Bartın'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1 gün boyunca denize girmeyi yasakladı. Söz konusu karar, Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında yapılan olağanüstü toplantı sonrasında alındı.

Yasağın Nedeni

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, plajlarda etkili olan kuvvetli rüzgar ve çeken akıntının boğulma tehlikesi oluşturduğu belirtilerek, vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla bu tedbirin alındığı ifade edildi. Duyuruda, "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 12 Ağustos 2026 tarihinde toplanarak, 13 Ağustos 2026 tarihinde ilimiz genelindeki plajlarda 1 gün süreyle denize girilmemesine karar verilmiştir" denildi.

Vatandaşların Dikkatine

Bu tür önlemler, özellikle yaz aylarında deniz sezonunun pik yaptığı dönemlerde, halkın güvenliğini sağlamak amacıyla büyük bir önem taşıyor. Bartın'daki vatandaşlara, plajlarda verilen bu yasak uyarısına dikkat etmeleri ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmeleri çağrısında bulunuldu.

BARTIN'NDA İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU TARAFINDAN ALINAN KARARLA 1 GÜNLÜĞÜNE DENİZE GİRMEK...

BARTIN'NDA İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU TARAFINDAN ALINAN KARARLA 1 GÜNLÜĞÜNE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI.