İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Başakşehirliler tedirgin

Başakşehirliler tedirgin

Başakşehir Kayaşehir'de önceki akşam bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı. Çökmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki diğer sitelerin istinat duvarlarında da çatlakların olduğunu belirten semt sakinleri, yetkilerin biran önce önlem almasını istiyor

Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan site ve çevresindeki güvenlik önlemleri devam ediyor. Öğle saatlerinde olay yerine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen bazı yetkililer, bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından çöken duvarın bir bölümünün mü yoksa tamamının mı yıkılacağı netleşecek. Sitenin hemen yanı başında bulunan Şehit Ömer Halisdemir Cami geçici süreyle boşaltıldı. Caminin kapısına, "Çevremizde istinat duvarı çökmesinden dolayı ikinci bir emre kadar Başakşehir Kaymakamlığı ve ilçe müftülüğünün emri ile camimiz bugün öğle namazından sonra ibadete kapatılmıştır" ifadesi yazıldı. Bir cami çalışanı, "Camiyi boşaltmamızın nedeni, duvar çöktüğü için cemaatin zarar görmemesi için geçişi süreyle kapatıldı. İçeride bir çatlak falan yoktu" dedi.

Endişe içindeyiz
Öte yandan Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan diğer sitelerin de istinat duvarlarında derin çatlaklar yer alıyor. Semt sakinleri diken üstünde yaşadıklarını belirterek yetkililerden bir önlem alınmasını talep etti. O vatandaşlardan biri olan Leyla Aydoğan, "Endişeliyiz. Buradan çocuklarımız geçiyor sürekli okuldan eve, evden okula gidiyorlar. Orası gerçekten çok tehlikeli bir bölge.  Biz buradaki durumları yetkilere ilettik ama kimse ilgilenmedi. Hiçbir kurum gerçekten işini gerçekten yerine getirmiyor" dedi. Bir başka semt sakini Funda Titiz de daha fazla can kayıplarının olmaması için yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.