İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Başımızın üzerinde yerleri var

Başımızın üzerinde yerleri var

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Salonu’nda düzenlenen törende, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 18 gaziye “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Hayatta olan gazilerimizin başımızın üzerinde yerleri var" dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazileri 45 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” ile onurlandırıldı. Bu kapsamda Silivri Kaymakamlığı tarafından Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Salonu’nda düzenlenen törende 18 Kıbrıs Gazisi ve vefat eden gazilerin yakınlarına Milli Mücadele Madalyası takdim edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda vaiz Fevzi Yıldız tarafından Kuran-ı Kerim okunurken, İlçe Müftüsü İsa Sağlam tüm şehitler için dua etti. Düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Tamyol, İlçe Jandarma Komutanlığı adına Ahmet Ertuğrul, gaziler ve aileleri katıldı.

Göğsümüzde gururla taşıyalım
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, törende yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün burada 45 yıl sonra KKTC tarafından verilen madalyalarımızı almak için bulunuyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, yalnızca Türkiye’de değil Dünya’nın her yerinde vermiş olduğumuz şehitleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazi arkadaşlarımıza da gani gani rahmet diliyorum. Bu madalyaları göğsümüzde gururla taşıyalım" dedi.

Gazilerimizle gurur duyuyoruz
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, duygularını ifade ettiği konuşmasında, "Bugün sizlerle bir arada olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Dernek Başkanımız; ‘Göğsümüzde şerefle, imanla taşıyacağımız madalyalarımız var’ dedi. Hayatta olan gazilerimizin başımızın üzerinde yerleri var. Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden beri aleme nizam vermek için, İslam sancağını havada tutabilmek için, ezanların minarelerden eksik olmaması için mücadele etmiş, sömürgeci ve emperyalist olmamış necip bir millettir. Tarih sahnesine çıktığı Ergenekon’dan beri Dünya’yı titreten Atilla olmuş, yine 1071 Malazgirt’te Alparslan olmuş, çağ açmış çağ kapatmış; İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet olmuşuz! Viyana kapılarında Kanuni Sultan Süleyman olmuşuz; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Conkbayırı’nda Mustafa Kemal Atatürk olmuşuz! Yavru vatanda Cengiz Topel olmuş, Fazıl Küçük olmuş, Rauf Denktaş olmuşuz" ifadelerini kullandı.

Yöneticiler aklından çıkarmasın
Gazilere gerekli ihtimamın gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, " Bugün bu anlamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin, Kıbrıs gazilerimize verdiği madalyanın önemli olduğunu ama KKTC’yi yönetenlerin Cengiz Topel’e, Fazıl Küçük’e, Rauf Denktaş’a yakışan, onların fikirlerini kendine ilke edinmiş yöneticiler olarak o toprakları yönetmeleri gerektiğini ve oturdukları koltukların şehit kanları ve gazi bedenleri ile ödendiğini akıllarından çıkarmamalarını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

SİZLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ
Silivri Kaymakamı Ali Partal, gerçekleştirdiği konuşmada, "Türk tarihi şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları ile doludur. 1963- 1974 yılları arasında Kıbrıs Adasında yaşayan soydaşlarımız her türlü baskı ve zulümle karşı karşıya kaldılar. 15 Temmuz 1974’te Yunanistan’daki cuntacılar Kıbrıs’ta darbe yaptılar ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs’taki soydaşlarımızın haklarını ve canlarını korumak için Kıbrıs Barış Harekatı’nı düzenlediler. Kıbrıs Barış Harekatı’nda 498 kahramanımızı kaybettik, 1200 kahramanımız da yaralandılar. Kıbrıs özellikle Türkiye Cumhuriyeti için hem coğrafi alanda, hem de Türkiye güvenliği açısından çok önemlidir. Bugün KKTC varsa, orada yaşayan soydaşlarımız varsa, nefes alabiliyorlarsa, eşit haklara sahiplerse bu da siz kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Vatanı için, bayrağı için hiç düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimize bir kez daha hakkın rahmetini diliyorum. Buradan tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum" açıklamasını yaptı.