Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bayburt Baraj Gölü'nde balık popülasyonu güçleniyor: 500 bin yavru sazan suya bırakıldı

Bayburt Baraj Gölü'nde balık popülasyonu güçleniyor: 500 bin yavru sazan suya bırakıldı

Kars'taki Bayburt Baraj Gölü'ne 500 bin yavru sazan bırakıldı. Proje, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını hedefliyor.

Kars’ın Selim ilçesinde bulunan Bayburt Baraj Gölü, şimdi 500 bin yavru sazanla dolup taşıyor. Bu önemli adım, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor ve yerel balık popülasyonunu artırmak amacıyla atılmış bir adım olarak dikkat çekiyor.

Projenin detayları ve hedefleri:

Bayburt Baraj Gölü'ne bırakılan yavru sazanlar, Elazığ Keban Su Ürünleri İşletmesi tarafından yetiştirildi. Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde Kars'a getirilen balıklar, özel bir balık taşıma aracıyla göl kıyısına ulaştırıldı. Oksijen takviyesi yapılan şeffaf poşetler içerisinde, kontrollü bir şekilde yerel sularla buluşturuldu. Bu projenin, gölde balık varlığının güçlendirilmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kars'ın su kaynakları ve potansiyeli:

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, bu balıklandırma çalışmasının sadece mevcut balık varlığını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımına da katkı sağladığını belirtti. Aydın, Kars’ın tarım ve hayvancılığın yanı sıra su kaynakları bakımından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. 2023 yılından bu yana, il genelinde 6 milyonun üzerinde yavru balık su kaynaklarına bırakıldı.

Ayrıca, balıklandırma çalışmaları Bayburt Baraj Gölü ile sınırlı değil. Kars’ta bulunan Arpaçay ve Çıldır Gölü gibi çeşitli su kaynaklarında da benzer faaliyetler yürütülüyor. Bu çalışmalarla, su ürünleri kaynaklarının korunması ve balık popülasyonlarının desteklenmesi amaçlanıyor, böylece gelecekte su ürünlerinden daha etkin bir şekilde yararlanılması öngörülüyor.

500 bin yavru sazan Bayburt Baraj Gölü’ne bırakıldı

500 bin yavru sazan Bayburt Baraj Gölü’ne bırakıldı