Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Baykar’ın deprem konutlarında mahalle kültürü yeniden canlanıyor

Baykar’ın deprem konutlarında mahalle kültürü yeniden canlanıyor

Kahramanmaraş'ta Baykar tarafından yaptırılan deprem konutları, mahalle kültürünü yeniden canlandırdı ve vatandaşlar güvenli yaşam alanlarında hayatlarına devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta Baykar konutları yeniden hayat buluyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından Baykar tarafından yaptırılan deprem konutlarında yaşam, aradan geçen sürede normale dönerken bölgede yaşayan vatandaşlar güvenli konutlarda hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Onikişubat ilçesi Kurtlar bölgesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen Baykar Konutları, depremzedeler için 303 konutluk yeni yaşam alanı oluşturdu.

Mahalle kültürü yeniden şekilleniyor

Aradan geçen yaklaşık üç yıllık süreçte konutlarda mahalle kültürü yeniden şekillenirken, çocuklar oyun alanlarında vakit geçiriyor, vatandaşlar ise günlük yaşamlarını sürdürüyor. Depremde evlerini kaybeden ve konutlara yerleşen vatandaşlar, geçen süre içerisinde yeni yaşam düzenlerini kurduklarını belirtti.

Konut sakinleri, deprem sonrası yaşanan zorlu günlerin ardından bölgede hayatın büyük ölçüde normale döndüğünü ifade ederek, çocukların eğitimlerine devam ettiğini, sosyal yaşamın yeniden canlandığını ve mahalle kültürünün oluştuğunu dile getirdi. Bayram Akpınar, "Allah razı olsun, baba oğula vermez bu fiyata. Selçuk Bayraktar burayı bizlere yaptı verdi. Bazı sorunlar var, yollarımız çöktü yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yardım ve destek çağrıları

Diğer vatandaşlar da, mahallelerinin ihtiyaçlarına dikkat çekerek, okul, cami ve spor alanı taleplerini iletti. Ayşenur Küçük, "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Okulumuz yok, top sahası ve oyun alanı da istiyoruz. Cumhurbaşkanımız bizim arkamızda olmasaydı dimdik ayakta duramazdık" ifadelerini kullandı.

Atalay Adıgüzel, "Allah razı olsun cumhurbaşkanımızdan, konutlarımız çok güzel. Biz kiracıları da görmelerini bekliyoruz" diye konuştu. Doğan Akkurt ise, “Benim kızım burada oturuyor, çokta memnunlar, herhangi bir sıkıntı yok” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Baykar'ın yaptığı 303 deprem konutunda mahalle kültürü yeniden canlandı

Baykar'ın yaptığı 303 deprem konutunda mahalle kültürü yeniden canlandı