Tatilcilerin şehre geri dönmesiyle birlikte megakentte hayat durma noktasına geldi; sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 58 seviyelerine tırmandı.
Uzun süreli bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte İstanbul trafiğinde beklenen yoğunluk tablosu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kendini gösterdi. Kentin ana arterlerinde yaşanan hareketlilik, iş ve eğitim hayatına dönen vatandaşlar için zorlu bir mesai başlangıcına neden oldu.
D-100 hattında ulaşım durma noktasına geldi
Özellikle kentin can damarı sayılan D-100 Karayolu üzerinde araç trafiği adeta kilitlendi. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, güzergah boyunca uzanan araç kuyrukları kilometrelerce sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin anlık trafik verilerini yansıtan haritalar, kentin genelindeki yoğunluğun yüzde 58 seviyesine ulaştığını gözler önüne serdi.
Vatandaşlar yollarda zamanla yarıştı
Sabah saatlerinde işlerine ve okullarına yetişmeye çalışan İstanbullular, toplu taşıma ve özel araçlarıyla trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bayram dönüşü trafiğinin etkisiyle ana yollarda yaşanan bu sıkışıklığın, günün ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yetkililer, sürücüleri alternatif güzergahları değerlendirmeleri konusunda uyarırken, trafik ekipleri de akışı rahatlatmak adına kritik noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırdı.