Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Edirnekapı Şehitliği, evlatlarını ve yakınlarını kaybetmenin acısını yaşayan ailelerin dualarıyla doldu taştı.
Kurban Bayramı’nın getirdiği manevi iklim, bu yıl da Edirnekapı Şehitliği’nde farklı bir atmosferle yaşandı. Bayramın ikinci gününde erken saatlerden itibaren şehitliğin yolunu tutan aileler, kabirlerin başında Kur’an-ı Kerim okuyarak gözyaşları içinde dua etti. Mezarlara çiçekler bırakan vatandaşlar, şehitlerin hatırasını bir kez daha yâd etti.
Sözün bittiği yer: Hüzün ve minnet bir arada
Şehitlik ziyaretini bir gelenek haline getiren Nahide Sönmez, bayramın kendileri için neşe değil, derin bir hüzün anlamına geldiğini vurguladı. Sönmez, "Buraya geldiğimizde kelimeler kifayetsiz kalıyor. Şehitlerimizi gördüğümüzde hissettiğimiz tek duygu hüzün oluyor. Bayramlar bizim için artık eski tadında değil, ancak şehitlerimize gösterilen özen ve bakım bir nebze de olsa içimizi rahatlatıyor" ifadelerini kullandı.
Kendi anne ve babasını yıllar önce kaybeden Şahin Ünal ise şehitliği bir aile ocağı gibi gördüğünü belirtti. Ailesiyle birlikte her bayram şehitliğe gelmeyi bir görev bildiğini söyleyen Ünal, "Anne ve babamı kaybettikten sonra bu manevi boşluğu şehitlerimizin huzurunda dolduruyoruz. Burası bizim için bir nevi baba ocağı, ana ocağı. Ailecek buraya gelerek kalbimizin mutmain olmasını sağlıyoruz. Şehitlerimize minnettarız" şeklinde konuştu.
Ziyaretler boyunca şehitlikteki düzen ve temizlik dikkat çekerken, vatandaşlar şehitler için dua ederek kabristandan ayrıldı.