Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bayram telaşı koltuklara yansıdı: Aydın’da randevusuz giden eli boş dönüyor

Bayram telaşı koltuklara yansıdı: Aydın’da randevusuz giden eli boş dönüyor

Gazetebirlik - Yerel Haberler Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Aydın genelinde tatlı bir telaş başladı. Bayramı bakımlı karşılamak isteyen vatandaşlar, soluğu berber ve kuaför salonlarında alırken, işletmelerde randevu defterleri günler öncesinden dolmaya başladı.

Kurban Bayramı öncesinde kişisel bakımına özen gösteren Aydınlılar, berber ve kuaförlerde yoğunluk oluşturdu; uzmanlar ise son dakikaya kalan müşterileri yer bulamama riskine karşı uyardı.

Gazetebirlik - Yerel Haberler

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Aydın genelinde tatlı bir telaş başladı. Bayramı bakımlı karşılamak isteyen vatandaşlar, soluğu berber ve kuaför salonlarında alırken, işletmelerde randevu defterleri günler öncesinden dolmaya başladı.

Randevu sistemine geçiş hızlandı

Efeler ilçesinde uzun yıllardır hizmet veren berber Tayfun Yılmaz, bayram dönemlerinin sektörün en yoğun zamanları olduğunu belirtti. 2007 yılından bu yana mesleğini icra eden Yılmaz, vatandaşların artık daha bilinçli hareket ettiğini vurgulayarak, "Geçmiş yıllara oranla randevu sistemine olan ilgi çok daha yüksek. Bu durum hem bizim iş akışımızı düzenliyor hem de müşterilerimizin uzun süre sıra beklemesinin önüne geçiyor. Yine de son hafta itibarıyla ciddi bir hareketlilik yaşıyoruz" dedi.

Bakım merkezlerinde rezervasyon uyarısı

Sadece berberlerde değil, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinde de benzer bir yoğunluk hakim. Efeler’de 2004 yılından beri kuaförlük yapan Tolga Yılmaz, bayramların insanlar için özel bir anlam taşıdığını ifade etti. Yılmaz, "Kadın müşterilerimiz saç kesimi, boya ve bakım işlemleri için çok daha önceden planlama yapıyor. Bayramda kendisini en iyi şekilde hissetmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Ancak son güne kalan vatandaşlarımız, boş saat bulmakta büyük zorluk yaşıyor. Mağduriyet yaşanmaması adına planlamanın erkenden yapılması şart" şeklinde konuştu.

Güzellik salonlarında da hareketlilik zirvede

Kuaförlerin yanı sıra güzellik merkezlerinde de epilasyon, cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi işlemlere olan talep katlanarak arttı. Sektör temsilcileri, bayramın huzurlu geçmesi adına vatandaşların kişisel bakım randevularını son dakikaya bırakmamaları konusunda uyarılarını yineliyor.