Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bilal Saygılı: İzmir’de orman yangınları sonrası ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Bilal Saygılı: İzmir’de orman yangınları sonrası ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, orman yangınları sonrası ağaçlandırma çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova Çiçekliköy’de yanan ve sonrasında ağaçlandırılan bölgeyi ziyaret ederek önemli açıklamalar yaptı. Saygılı, 2009 yılında çıkan yangında 175 hektarlık alanın büyük zarar gördüğünü hatırlatarak, "Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından yangının hemen ardından yürütülen çalışmalar kapsamında 100 bin adet fidan burada toprakla buluşturuldu" dedi.

İzmir’de 2003-2025 yılları arasında orman yangınlarında 36 bin 604 hektarlık alanın etkilendiğini belirten Saygılı, "Devletimiz, yanan her karış toprağı yeniden ormanla buluşturma kararlılığını ortaya koymuştur. Bu kapsamda son 23 yılda 114 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilmiş, yanan alanların çok daha üzerinde bir büyüklük yeniden yeşillendirilmiştir. 76 milyon 299 bin fidan ile 130 milyon 327 bin tohum, toplam 206 milyon 626 bin fidan ve tohum toprakla buluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

Başkan Saygılı, 2009 yılında Bornova Çiçekliköy’de yapılan ağaçlandırma çalışmalarını örnek göstererek, "İzmir’imizin ciğerleri olan ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla yalnızca ağaç dikmiyor, yeşil vatanımızı büyütüyor, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakıyoruz" dedi.

Yangın sonrası yanan alanların farklı amaçlar için kullanılamayacağını vurgulayan Saygılı, "Anayasa’nın 169. maddesi açık bir hüküm içermektedir. Yanan orman alanları hiçbir şekilde başka amaçlarla kullanılamaz; yeniden ağaçlandırılarak ormana dönüştürülür. Bu doğrultuda yangınlardan etkilenen alanlar yeniden ağaçlandırılarak yeşille buluşturulmuştur" şeklinde konuştu.

Son olarak, İzmir’de toplamda 3 bin 291 adet orman yangınında 36 bin 604 hektarlık alanın etkilendiğini tekrar hatırlatan Saygılı, "Devletimiz, yanan her karış toprağı yeniden ormanla buluşturma kararlılığını ortaya koymıştır. Bu sayede, 212 milyon adet fidan üretilmiş ve ülkemizin dört bir yanındaki yeşillendirme çalışmalarına önemli katkı sağlanmıştır. Daha yeşil bir İzmir, daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI