Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bilecik cumhuriyet başsavcısı burak olgun antalya cumhuriyet başsavcı vekilliğine atandı

Bilecik cumhuriyet başsavcısı burak olgun antalya cumhuriyet başsavcı vekilliğine atandı

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnamesi ile 33 ilin başsavcısında değişiklikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanırken, yerine Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç getirildi.

12 Haziran 2026 tarihi itibarıyla tamamlanan HSK kararnamesiyle birlikte, toplamda 4 bin 608 adli yargı ve 359 idari yargı personelinin görev yerleri değişti. Kararname doğrultusunda 33 ilin başsavcısı ve 27 ilin komisyon başkanında da değişiklikler yapıldı.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı da değişti. Bu kararnamede Mehmet Kurt, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanırken, Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cihat Ateş Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine getirildi.

Ayrıca, Bilecik Hâkimi Ayşe Ediş Olgun, Antalya Hâkimliğine, Melek Karadaş ise Suruç Hâkimliğine atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yunus Uğurer, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanırken, Bitlis Hâkimi Elif Genç ve Adilcevaz Hâkimi Ezgi Yavanoğlu Bilecik Hakimliğine getirilmiştir.

BİLECİK CUMHURİYET BAŞSAVCISI BURAK OLGUN ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLLİĞİNE ATANDI

BİLECİK CUMHURİYET BAŞSAVCISI BURAK OLGUN ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLLİĞİNE ATANDI