Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, 24-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen operasyonlarla, çeşitli suçlardan 76 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi de yakalanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Suçlarla mücadele operasyonları: Jandarma ekipleri, asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık, narkotik ve siber suçlarla ilgili yürütülen faaliyetler sayesinde, toplamda 5 bin 781 kök kenevir bitkisi, çeşitli miktarlar ve sayılarda uyuşturucu madde, çok sayıda silah, mühimmat ve kaçak kazı malzemesi ele geçirdi.
Gözaltına alınan 76 şüpheliden 19'u tutuklanmışken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 53 şüphelinin ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

BİNGÖL'DE JANDARMADAN HUZUR OPERASYONU: 19 TUTUKLAMA 5 BİN 781 KÖK KENEVİR BİTKİSİ ELE GEÇİRİLDİ