Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bingöl'deki anız yangınında kaplumbağa kurtarıldı

Bingöl'deki anız yangınında kaplumbağa kurtarıldı

Bingöl'ün Gümüşlü köyünde çıkan anız yangını sırasında itfaiye ekipleri bir kaplumbağayı kurtardı.

Bingöl'ün Gümüşlü köyünde meydana gelen anız yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.

Yangın esnasında, ekipler, alevlerin ortasında bir kaplumbağanın mahsur kaldığını fark etti. Yangın bölgesinde yapılan soğutma çalışmaları sırasında dumanların arasında bulunan kaplumbağa, itfaiye aracındaki suyla hasat edildi. Sağlık durumu iyi olan kaplumbağa, ekipler tarafından güvenli bir alana taşınarak doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Bu olay, itfaiye ekiplerinin hayvanlara karşı duyarlılığını gözler önüne sererken, kurtarma anı cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Ekiplerin metotları, yangınla mücadelede sadece insanları değil, aynı zamanda doğayı da koruma çabalarını vurguladı.

Yangının ortasında kalan kaplumbağayı itfaiye ekipleri kurtardı

Yangının ortasında kalan kaplumbağayı itfaiye ekipleri kurtardı