Aksaray’ın Hasas Mahallesi’nde bir apartmanda meydana gelen yangın, kısa sürede büyük bir alana yayıldı. Edinilen bilgilere göre, 4 katlı bir binanın bodrum katındaki elektrik panosunda meydana gelen şase, yangının çıkış noktası oldu.
Yangın, patlamaların da yaşanmasıyla birlikte hızla yayılarak asansör boşluğundan çatıya ulaştı. Olay yerine intikal eden polis ve itfaiye ekipleri, bölgedeki vatandaşları güvenli bir şekilde tahliye etti. Alevler, çatı katında büyük hasara neden olurken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor.
Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor:
Yangının kontrol altına alınması için ekipler, çeşitli stratejiler kullanıyor. Yangının nedenine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Yangın anında binada kimsenin bulunmaması, yaşanabilecek olumsuzlukları önledi.
Bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı:
Olayın yaşandığı bölge çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yangının ne zaman kontrol altına alınacağı ise merak konusu. İlgili birimlerin, olaya ilişkin detaylı bir inceleme yapması bekleniyor.

Bodrum katında çıkan yangın asansör boşluğundan çatıya sıçradı