Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde yaşanan bir olayda, 36 metre boyundaki gulet, Yassıada adlı kayalıklara çarptıktan sonra yan yattı. Güvenlik ekipleri, tekne üzerindeki toplam 11 kişiyi kurtarmayı başardı.
Olayın detayları
Olayın gerçekleştiği esnada 7’si mürettebat, 4’ü yolcu olmak üzere 11 kişinin bulunduğu gulet, ani bir darbe ile kayalıklara vurdu. Çarpma sonucu teknenin yan yatması sonrası, olay yerine Sahil Güvenlik ve Bodrum Bölge Liman Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Şans eseri, bu talihsiz kazada herhangi bir yaralanma yaşanmadı.
Kurtarma çalışmaları devam ediyor
Teknedeki 11 şahıs, kardeş tekne olarak ifade edilen "Way" adlı tekne ile güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yarılma ve su alma durumu nedeniyle, yan yatan gulet kayalıklara bağlandı ve Bodrum Bölge Liman Başkanlığı koordinasyonunda kurtarma çalışmalarının başlatılacağı belirtildi.

MUĞLA’NIN BODRUM İLÇESİNDE 36 METRE BOYUNDAKİ GULET, KAYALIKLARA VURUP YAN YATTI.