Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün meydana gelen yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha fazla büyümeden söndürüldü.
Yangın, Bitez Atatürk Bulvarı'ndaki Burak Sitesi'nin kenarında, biçilen otların bırakıldığı otluk ve ağaçlık alanda başladı. Bölgeden geçen polis ekiplerinin ihbarı sonrasında Bodrum İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı ekipler hızla olay yerine sevk edildi.
Mahalle sakinlerinin müdahalesi
Yangın esnasında çevrede yaşayan vatandaşlar da bahçe hortumları ve yangın tüpleri ile alevlere müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlerin biçilen ot yığınını da tutuşturmasıyla beraber, yangını kontrol altına almak için seferber oldu.
Yangın kontrol altına alındı
İtfaiye ve vatandaşların ortak mücadeleleri sonucu yangın daha fazla yayılmadan söndürüldü. Yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatılarak, tekrar alevlenme ihtimaline karşı önlemler alındı.
Bu tür olayların önlenmesi için bölge sakinlerinin ihtiyatlı olması gerektiği vurgulanırken, itfaiye ekipleri de Yangın Güvenliği bilincinin artırılması amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlemeye devam ediyor.

MUĞLA’NIN BODRUM İLÇESİNDE BİR SİTENİN KENARINDAKİ OTLUK VE AĞAÇLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE VE VATANDAŞLARIN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.