Bolu’da gerçekleştirilen bir devriye sırasında bekçilerin dikkatini çeken Y.A., cezaevi firarisi olarak yakalandı. Olay, gece saatlerinde Karaçayır Parkı’nda gerçekleşti.
Şüpheli davranışlar dikkat çekti:
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çarşı ve mahalle bekçileri, parkta devriye gezerken Y.A.’nın hareketlerinden şüphelenerek durdurdu. Bekçilerin yaptığı kimlik kontrolü ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu sonucunda, Y.A.’nın hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi.
Ek suçlamalar da mevcut:
Bunun yanı sıra, Y.A. hakkında iki ayrı dolandırıcılık suçundan da aranma kaydının bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Y.A., emniyetteki işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi.

BOLU’DA BEKÇİLERİN ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURDUĞU Y.A.’NIN, HAKKINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CEZAEVİ FİRARİSİ OLDUĞU BELİRLENDİ.