İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Bu emanet onların

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Beylikdüzü'nde düzenlenen etkinliğe İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Çalık, “Bu vatanı Ulu Önder Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve halkımıza borçluyuz” dedi

Cumhuriyet tarihinin mihenk taşlarından ve Kurtuluş Mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nin 100.yıldönümü ve Dünya Sivaslılar Günü Beylikdüzü’nde anma törenleriyle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma töreni ile başlayan etkinliklere İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği üyeleri ve ilçe protokolü katıldı. Çelenk sunma töreni ardından Yaşam Vadisi’nde yapım çalışmaları süren 4 Eylül Yolu ve Sivas Kongre Meydanı’nda ağaç dikim etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte ağaç diken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Biz Beylikdüzü’nde halkımıza Atatürk İlke ve İnkılâplarının ışığında hizmet etmeye devam ediyoruz. 100 yıldır nesilden nesle taşınan bu kutsal emaneti, daha yüzyıllarca sürdürebilmenin yolunun toplumsal barışı sağlamaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullanırken anma törenlerinin Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek sergi ve konserle devam edeceğini belirtti.

Vali Yerlikaya da katıldı

Çelenk koyma etkinliğine katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sivas Kongresi’nin 100.yılı içten dilekleriyle kutlarken, “Sivaslı kardeşlerimizi böyle bir kongreye ve Gazi Mustafa Kemal’e ev sahipliği yaptıkları ve tarihlerinde böyle bir sayfa olduğu için kutluyoruz” ifadelerini kullandı. Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar bir Sivaslı olarak ne denli mutlu olduğunu belirterek başta Başkan Çalık olmak üzere etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkan Yardımcısı Bora Uz ise, Yaşam Vadisi’nde yapımı devam eden 4 Eylül Yolu ve Sivas Kongre Meydanı gibi kalıcı bir esere sahip olmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirtti.

Günün anısına ağaç dikildi

4 Eylül ve Cumhuriyet ruhunun hissedileceği alanlar oluşturmak için mücadele ettiklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetimizin temelleri, 100 yıl önce bugün gerçekleştirilen bu kongrede atıldı. Bu vatanı Ulu Önder Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve o günden itibaren tek yürek ve tek vücut halinde geleceğine sahip çıkan halkımıza borçluyuz. Onların bize miras bıraktığı bu kutsal emaneti, aynı azim ve kararlılıkla yeni nesillere taşımak bizim başlıca görevimiz” ifadelerini kullanarak bu önemli günü kutladı. Etkinlikte aynı zamanda ağaç diken Başkan Çalık, 6. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Cumhuriyet Etkinlik Alanında gerçekleşecek sergi ve Sivaslı sanatçı Ender Balkır’ın konserine de tüm Beylikdüzü halkını davet etti.