Balıkesir'in Burhaniye ilçesi İskele Mahallesi Adyar Mevkii'nde, belediyenin başlattığı yol genişletme çalışmaları sırasında ağaçların kesilmek istenmesi, mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, bu durumun doğaya zarar verdiğini belirtiyor.
Mahalle sakini İhsan Memiş, kesilmesi planlanan ağaçların, 20 yıl önce yapılan yürüyüş yollarının yanında kendileri tarafından dikildiğini ifade etti. Memiş, belediyenin ağaçlandırma yerine yol genişletmeyi tercih ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Mahalleli, ağaçların korunmasını istiyor:
İhsan Memiş, "Belediye geçmişte yaptığımız çalışmaları yok sayıyor. Bizim diktiğimiz zeytin, dut ve çam ağaçlarımız hem meyve veriyor hem de çevreye güzellik katıyor. Ancak belediye, bu ağaçları kesip yerine kilit taşı döşemek istiyor. Bu durum kanuna aykırı ve doğaya düşmanlık olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.
Ağaçları kökünden sökme planı tepki topladı:
Mahalle sakinleri, kesim planına karşı duydukları öfkeyi dile getirerek, "Buna asla izin vermeyeceğiz. Yola gelen dalları kesmek yerine kökünden sökme yolu tercih ediliyor ancak bu ağaçların bu şekilde hayatta kalması mümkün değil" dediler. Yapılan bu uygulamanın, yerel yönetimin doğaya karşı tutumunu sorgulamalarını sağladığı belirtiliyor.

AĞAÇ KESİLMESİNE TEPKİ