İnegöl’ün Cerrah Mahallesi’nde nesilden nesile aktarılan toplu bayramlaşma ritüeli, bu yıl da binlerce kişiyi aynı safta buluşturarak unutulmaz bir manzaraya sahne oldu.
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı 13 bin nüfuslu Cerrah Mahallesi, yarım asrı deviren bir geleneği yaşatmaya devam ediyor. Kurban Bayramı sabahı bayram namazının ardından mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren mahalle sakinleri, geleneksel toplu bayramlaşma için meydanda bir araya geldi. Binden fazla kişinin katılımıyla oluşan ve 1 kilometreyi aşan insan kuyruğu, bölgedeki birlik ve beraberliğin en somut göstergesi olarak dron ile kayıt altına alındı.
Gelenek Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor
Mahalle Muhtarı Hasan Ayar, bu özel günün Cerrah halkı için birleştirici bir güç olduğunu vurguladı. Bayramlaşma sürecini tek bir organizasyonla tamamladıklarını belirten Ayar, "Bu yıl bin 200 metreyi bulan bir kuyrukla kendi rekorumuzu kırdık. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu mesafeyi 2 kilometreye taşımak. Bu gelenek, mahallemizin kimliği haline geldi" ifadelerini kullandı.
Gençlerden Mirasa Sahip Çıkma Sözü
Yaşlısından gencine herkesin katıldığı etkinlikte, 14 yaşındaki Ömer Cepe gibi gençlerin ilgisi dikkat çekti. Dedelerinden devraldıkları bu mirası kendi çocuklarına ve torunlarına aktarma kararlılığında olduklarını belirten mahalle sakinleri, Cerrah’taki bayram coşkusunun her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade etti. Mahalle halkı, kurban kesim telaşı öncesinde gerçekleştirilen bu toplu buluşma sayesinde tüm mahalleliyle tek seferde bayramlaşma imkanı buluyor.