Osmangazi ilçesinde kontrolden çıkan bir aracın kaldırımdaki anne ve oğlunu altına aldığı kazada, çevredekilerin yardımıyla büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.
Bursa'nın Osmangazi ilçesi Çirişhane Caddesi üzerinde öğle saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Fatma K. yönetimindeki kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu hızla kaldırıma yöneldi. O esnada yaya olarak ilerleyen üç kişiye çarpan araç, Vildan Dönmez ve küçük oğlu Efe Dönmez'i altına alarak durabildi.
Vatandaşlar zamanla yarıştı
Çevredeki iş yerlerinde bulunan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle dışarı fırladıklarında gördükleri manzara karşısında şok yaşadı. Hiç düşünmeden aracın etrafına toplanan onlarca kişi, kamyoneti el birliğiyle havaya kaldırarak anne ve oğlunu sıkıştıkları yerden kurtarmayı başardı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralıları hastaneye sevk etti.
Kurtarma operasyonunda yaralandı
Kazaya tanık olan ve yaralıları kurtarmak için seferber olan Orhan Uğur, o anlarda yaşadığı korkuyu dile getirdi. Kahvaltı yaptığı sırada sesleri duyup dışarı çıktığını belirten Uğur, "Arabanın altında iki kişi kalmıştı, hemen müdahale ettik. Vatandaşlarla birlikte aracı kaldırdık. Çocuğun durumu başta endişe vericiydi ancak sonradan iyi olduğunu öğrendik. Kurtarma çalışması sırasında parmaklarım kesildi ama önemli olan onların hayata tutunmasıydı" ifadelerini kullandı.
Güvenlik kamerası her şeyi kaydetti
Yaşanan kaza anı, bölgedeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, vatandaşların aracı kaldırmak için gösterdiği üstün çaba ve zamanla yarışı açıkça görülüyor. Polis ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek amacıyla başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.