Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bursa'da sahte bankacı operasyonu: 13 yıl hapis cezası olan firari ormanda yakalandı

Bursa'da sahte bankacı operasyonu: 13 yıl hapis cezası olan firari ormanda yakalandı

Bursa’da kendisini kamu görevlisi ve bankacı olarak tanıtarak çok sayıda vatandaşı mağdur eden bir dolandırıcı, polisin düzenlediği operasyonla ormanlık alanda kıskıvrak yakalandı.

Emniyet birimlerinden edinilen bilgilere göre, hakkında "kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 13 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.K., uzun süredir aranıyordu. Kendisini banka görevlisi veya kamu personeli olarak tanıtarak güven kazanan şüphelinin, bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, güvenlik güçlerinin yakın takibindeydi.

Ormanda Saklandı Ama Polisten Kaçamadı

Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin izini Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Namazgah Mahallesi’nde buldu. Şehir merkezindeki izini kaybettirmeye çalışan U.K.’nin, polisin operasyonlarından kurtulmak amacıyla mahalledeki sarp ormanlık alanda saklandığı belirlendi.

Bölgede geniş çaplı bir araştırma ve takip başlatan infaz timleri, ormanlık alana düzenledikleri baskınla firari şüpheliyi etkisiz hale getirdi.

cezaevine gönderildi

Ormanlık alanda gerçekleştirilen başarılı operasyonla gözaltına alınan U.K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan firari hükümlü, işlemlerin ardından cezaevine gönderildi. Emniyet yetkilileri, kamu düzenini bozan ve dolandırıcılık suçlarıyla vatandaşları mağdur eden şahıslara yönelik operasyonların aralıksız süreceğini vurguladı.