Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Bağlarbaşı Mahallesi Huzur Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangın, paniğe yol açtı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi, ancak evin giriş katındaki alevlerin hızla büyümesiyle birlikte çevredeki vatandaşlar devreye girdi.
Vatandaşların hızlı müdahalesi: Yangını gören vatandaşlar, durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarın ardından itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine yönlendirildi. Ancak, ekipler gelmeden önce, çevre sakinleri yangını söndürme tüpleriyle müdahalede bulundu. Amatör kameralarla kaydedilen o anlar, vatandaşların yangına ne kadar hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini gösterdi.
Ekiplerin müdahalesi:
İtfaiye ekipleri olay yerine ulaştıktan sonra, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Neyse ki yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi. Olay şoku, çevredeki vatandaşlar arasında uzun süre hissedildi.
Yangının çıkışıyla ilgili detaylı araştırmalar sürerken, vatandaşların bu tür durumlarda nasıl hızlı hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

4 katlı evin giriş katında çıkan yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı