Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi başkanlığında olağanüstü bir meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, İmar planlarına dair önemli kararlar alındı ve çeşitli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının önemli gündem maddeleri
İki oturumda gerçekleşen toplantıda kabul edilen üç gündem maddesi içerisinde, kentsel dönüşüm kapsamında Büyükçekmece Merkez’de gerçekleşen plan notu değişiklikleri öne çıktı. Bu değişiklikler sayesinde, vatandaşların daire metrekarelerine 14 metrekarelik merdiven alanı eklenmesine olanak sağlanırken, Celaliye-Kamiloba mahallelerinde çatı arası dairesi yapılmasına da izin veren düzenlemeler kabul edildi. Ayrıca, uzun süredir plansız olan Pınartepe Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar da değerlendirildi.
Başkan Çebi'den kentsel dönüşüm vurgusu
Meclis toplantısında alınan kararların önemine dikkat çeken Hakan Çebi, kentsel dönüşüm sürecinin önünü açtığını belirtti. Çebi, "Bugün alınan plan notları, kentsel dönüşümde vatandaşa önemli avantajlar sunuyor. Büyükçekmece ailemize ve İstanbul’a hayırlı olsun," ifadelerine yer verdi. Ayrıca, 2012 yılından beridir plansız kalan Pınartepe Mahallesi’nin imar çalışmalarında gelinen son noktaya da değinen Çebi, sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na ve tüm meclis üyelerine teşekkür eden Çebi, alınan kararların komşulara ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ HAKAN ÇEBİ