İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Büyükçekmece ustaları ağırladı

Büyükçekmece ustaları ağırladı

20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yüzlerce sergi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen el sanatları ustasını Büyükçekmece’de buluşturdu

Cam ve ahşap çalışmaların yer aldığı "Doğa Aşkına" sergisi Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi adı altında Kültürpark Kurşunluhan’da sergilenmeye başladı. 20 farklı ülkeden 65, Anadolu’dan ise 85 el sanatları zanaatkarı festivale katılarak Anadolu’nun eşsiz medeniyetlerini binlerce yıldır günümüze taşıyan el sanatları çalışmalarını Büyükçekmece’de sergiledi. Festival kapsamında açılışı gerçekleştirilen bir diğer sergi de insanlığın varoluşundan bugüne kadar tüm evrelerini konu alan belgesel, bebek ve kukla çalıştayı ve “Doğanın Yüzleri” sergisi oldu.

Bazıları ilk defa geliyor
El sanatlarının kültürlerin geleceğe taşınması konusunda büyük önem teşkil ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Dünya kültür ve sanat hayatına festivallerin ne kadar büyük katkı sağladığını hepiniz biliyorsunuz. “Uluslararası festivaller kardeşliğin, dostluğun, sevginin buluştuğu ve kucaklaştığı kültürel faaliyetlerdir. İçimizde bazı ülkeler birkaç kez bazı ülkeler ilk defa geliyor. Katılan ülkelere ve sanatçı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kültür ve sanatla buluşmasına katkı sağlayan siz kıymetli dostlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu benim 2019 yılında icrasına başlamış olduğumuz 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk açılışıydı. Sevgiler hepimizin olsun” dedi.

71 ülkeden bin 420 sanatçı
Sergi açılışına Türkiye Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2. Başkanı ve Festival Komitesi Başkan Yardımcısı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı. Bu yıl 24 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline bu yıl 71 ülkeden 1420 kültür ve sanat elçisi katılıyor.