Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Büyükçekmece'de düzensiz göçmen operasyonu: 10 kişi yakalandı, organizatör tutuklandı

Büyükçekmece'de düzensiz göçmen operasyonu: 10 kişi yakalandı, organizatör tutuklandı

Büyükçekmece TEM Otoyolu'nda gerçekleştirilen operasyonda, 10 düzensiz göçmen yakalandı; organizatör sürücü tutuklandı.

Büyükçekmece TEM Otoyolu üzerinde, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, yasa dışı yollarla Türkiye'ye girdiği belirlenen 10 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalananların 5’inin kadın olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı faaliyetlerini önlemek amacıyla bir grup kaçak göçmen tespit etti. Şüphe üzerine durdurulan hafif ticari araçta yapılan incelemelerde, 5’i erkek, 5’i kadın olmak üzere toplam 10 düzensiz göçmen ile sürücü B.Y. (29) yakalandı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, yakalanan düzensiz göçmenlerin, Avrupa’ya gitmek amacıyla organizatörlerle anlaştığı ve bu aracın kendilerini sınıra ulaştırmak için kullanıldığı öğrenildi. Operasyonda, kaçak göçmen sevkiyatında kullanılan araç ve 2 adet cep telefonuna el konuldu.

Gözaltına alınan sürücü B.Y., ''Göçmen Kaçakçılığı'' suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi ve tutuklandı. Yakalanan 10 illegal sığınmacı ise sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

TEM Otoyolu'nda 10 düzensiz göçmen yakalandı: Organizatör tutuklandı

TEM Otoyolu'nda 10 düzensiz göçmen yakalandı: Organizatör tutuklandı