Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çanakkale'de uyuşturucuya darbe: 3 ilçede operasyon yapıldı

Çanakkale'de uyuşturucuya darbe: 3 ilçede operasyon yapıldı

Çanakkale'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli yakalanarak adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale’de, Merkez, Biga ve Ezine ilçelerinde gerçekleştirilen kapsamlı bir uyuşturucu operasyonu, yerel güvenlik güçlerinin kararlılığı ile sonuçlandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 9-18 Ağustos tarihleri arasında, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ile suçla mücadele çerçevesinde çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi.

Bu operasyonlar kapsamında, uyuşturucu imalatı ve ticaretinin yanı sıra yasadışı kenevir ekimi yaptığı belirlenen 7 şüpheliye yönelik, adli makamlardan alınan arama kararlarına dayanarak 5 noktada eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlara toplamda 32 jandarma personeli katıldı.

Ele Geçirilen Maddeler:

Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, 120 gram esrar, 56 kök kenevir, 6 kök skunk bitkisi, 110 gram skunk, 54 adet sentetik ecza ve 23 bin 150 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Ayrıca, operasyonlar sırasında bir iklimlendirme sistemi ve uyuşturucu öğütme aparatı da bulundu.

Adli Süreç:

Operasyon sonucunda yakalanan 7 şüpheli hakkında, uyuşturucu veya uyarıcı imalatı, ticareti ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından adli işlem başlatıldı. Adli makamlara sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇANAKKALE’DE MERKEZ, BİGA VE EZİNE İLÇELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA ÇOK...

ÇANAKKALE’DE MERKEZ, BİGA VE EZİNE İLÇELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ.