Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıktığı Çankırı’da, serinlemek isteyen vatandaşlar, yıl boyunca 13 derece sabit sıcaklığa sahip yerin 150 metre altındaki Tuz Mağarası’nın yolunu tutuyor.
Özellikle yaz aylarında, sıcaklığın 40 dereceye yaklaştığı günlerde, sakinler yerin 150 metre altındaki Çankırı Tuz Mağarası'nı ziyarete geliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunalan ziyaretçiler, Hititler dönemine kadar uzanan ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak bilinen bu doğal güzellikte zaman geçiriyor. Yıl boyunca sabit kalan 13 derecelik sıcaklık, ziyaretçilerin buraya olan ilgisini artırıyor.
Mağarayı serinlemek amacıyla ziyaret eden Fatma Saygı, "Şu an yerin 150 metre altındayız. Mağaramız üst solunum yolu hastalıklarına çok iyi gelmekte. Ben alerjik astım hastasıyım ve buraya geldim, nefesimde açılma oldu. Burası, sıcaktan bunalan insanlar için adeta bir klima gibi. Buraya Türkiye’nin her yerinden, hatta yurt dışından ziyaretçiler geliyor ve hepsi de buradan çok memnun kalıyorlar. Özellikle Keloğlan’ın eşeği de sergilendiği için insanlar onu görmek amacıyla burayı tercih ediyorlar. Yaz ve kış sabit 13 derece sıcaklığa sahip olan bu mağara, serinlemek isteyenler için mükemmel bir seçenek," diye belirtti.

ÇANKIRI'DA SERİNLEMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR YIL BOYUNCA 13 DERECE SABİT SICAKLIĞA SAHİP YERİN 150 METRE ALTINDAKİ TUZ MAĞARASI'NIN YOLUNU TUTUYOR.
