Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çankırı’da korku dolu anlar: Metruk binadan yükselen dumanlar mahalleyi ayağa kaldırdı

Çankırı’da korku dolu anlar: Metruk binadan yükselen dumanlar mahalleyi ayağa kaldırdı

Çankırı Merkez ilçesi, Karatekin Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşanan olay, bölge sakinlerine büyük panik yaşattı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle metruk bir binada başlayan yangın, kısa sürede tüm yapıyı sardı.

Sessizliğin hakim olduğu Karatekin Mahallesi'nde aniden başlayan yangın, boş haldeki yapıyı kısa sürede etkisi altına alarak kullanılamaz hale getirdi.

Çankırı Merkez ilçesi, Karatekin Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşanan olay, bölge sakinlerine büyük panik yaşattı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle metruk bir binada başlayan yangın, kısa sürede tüm yapıyı sardı. Alevlerin gökyüzünü kapladığını fark eden mahalle sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İtfaiye ekiplerinden hızlı müdahale

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, yangının çevre binalara sıçramasını önlemek için yoğun bir çalışma yürüttü. Uzun süren uğraşların ardından kontrol altına alınan yangın, binada büyük çaplı maddi hasara yol açarak yapıyı tamamen kullanılamaz hale getirdi.

Soruşturma süreci başladı

Yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla emniyet güçleri tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. Mahallede korku dolu anlara neden olan olayla ilgili tahkikat devam ederken, binanın boş olması olası bir can kaybının önüne geçti.