Alaçatı sokaklarını birbirine katan alkollü sürücü, polisten kaçmaya çalışırken bir vatandaşı yaraladı; araçta yapılan aramada uyuşturucu madde bulundu.
İzmir'in gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de, trafik güvenliğini hiçe sayan bir sürücü hem kendi hayatını hem de çevresindekileri büyük bir tehlikeye attı. Alaçatı bölgesinde aracıyla drift yaparak trafiği tehlikeye sokan şahıs, durumu fark eden polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak gaza bastı.
Kovalamaca kazayla bitti
Ekipler ile sürücü arasında yaşanan kovalamaca, şüphelinin direksiyon kontrolünü yitirmesiyle dramatik bir şekilde noktalandı. Savrulan araç, o sırada kaldırımda yürüyen bir yayaya çarparak durabildi. Kazanın hemen ardından olay yerinden uzaklaşmaya çalışan sürücü, polis ekiplerinin başarılı müdahalesiyle kıskıvrak yakalandı.
610 bin liralık fatura ve 6 yıl ehliyet yasağı
Gözaltına alınan şahsın yapılan kontrollerinde alkollü olduğu belirlenirken, otomobilde gerçekleştirilen detaylı aramada uyuşturucu madde ele geçirildi. İşlediği çok sayıda trafik kuralı ihlali nedeniyle sürücüye toplamda 610 bin TL idari para cezası kesildi. Şahsın ehliyetine 6 yıl süreyle el konulurken, aracı 120 gün boyunca trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Yayanın sağlık durumu iyi
Kazada yaralanan yayanın hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Uyuşturucu madde bulundurmak ve trafiği tehlikeye atmak suçlarından hakkında adli işlem başlatılan şüpheliyle ilgili soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.