Japonya’nın Chiba eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, büyük bir sel felaketine yol açarak 8 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Chiba Valisi Toshihito Kumagai, bölgenin, Ağustos ayında normalde görülen yağış miktarının yaklaşık 3 katı yağış aldığını açıkladı.
Yağışların Etkileri
Yalnızca Chiba değil, ayrıca çevre bölgelerde de etkisini gösteren bu şiddetli yağışların neticesinde 370 yapıda ciddi hasar meydana gelirken, 45 bin hane elektriksiz kaldı. Bu durum, Chiba ve Ibaraki eyaletlerinde yaşayan yaklaşık 400 bin kişiye tahliye uyarısı yapılmasına sebep oldu.
Ulaşımda Aksamalar
Şiddetli yağışlar nedeniyle karayolu ve demiryolu ulaşımı da büyük ölçüde olumsuz etkilendi. Narita Havalimanı’ndan çevre bölgelere yapılan tren ve otobüs seferlerinin geçici olarak iptal edilmesi sonucunda, yaklaşık 7 bin kişi geceyi havalimanında geçirmek zorunda kaldı. Birçok tren seferinde de ciddi gecikmeler yaşandı.
Vali Kumagai, yaşanan can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları için ilgili kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacaklarını belirtti. Ayrıca, bölgede beklenen şiddetli yağışların etkisini sürdürmesinin beklendiği vurgusu yaptı ve yerel halkı sel ve toprak kayması riskine karşı dikkatli olmaya davet etti.
Rekor Yağış Durumu
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, Chiba’nın sadece 12 saatte 348 mm yağış aldığı ve bunun rekor bir seviye olduğu kaydedildi. Bu durum, Chiba'daki iklim değişikliği ve aşırı hava olaylarına dair endişeleri artırıyor.

Japonya'nın Chiba eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel baskınlarında en az 8 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Chiba Valisi Toshihito Kumagai, eyaletin Ağustos ayında görülen ortalama miktarın yaklaşık 3 katı yağış aldığını belirtti.