Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Cimin üzümünün hastada 5 bin ton rekolte beklentisi: Erzincan'da hasat zamanı

Cimin üzümünün hastada 5 bin ton rekolte beklentisi: Erzincan'da hasat zamanı

Erzincan'da tescilli Cimin üzümünün hasadı başladı. Bu yıl 5 bin ton rekolte bekleniyor, hasat eylül ortasında başladı ve ekim sonuna kadar sürecek.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, coğrafi işaretli Cimin üzümü hasadına bu yıl büyük ilgi var. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Bekir Aksun, hasat etkinliğine katılarak üreticilerle birlikte üzüm topladı.

Hasat Çalışmaları Devam Ediyor

Üzümlü ilçesinde yer alan Mehmet Canbaba’nın bağında düzenlenen hasat etkinliğinde; Vali Aydoğdu, Belediye Başkanı Aksun ve diğer yetkililer, yaklaşık 10 bin dekarlık alanda yetiştirilmekte olan bu özel bağların önemine dikkat çekti. Vali Aydoğdu, bu yıl için Cimin üzümünden yaklaşık 5 bin ton rekolte beklediklerini açıkladı.

Cimin Üzümünün Özgün Özellikleri

Cimin üzümünün kendine özgü aroması ve düşük şeker oranı, onu diğer bölgelerde yetiştirilen üzümlerden ayırıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2002 yılında tescillenen bu üzüm türü, yalnızca Erzincan’da özgün tat ve kaliteye sahip olarak yetişiyor. Vali Aydoğdu, üzüm hasatlarının eylül ayının ortasında başladığını ve ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Yerli üretimin desteklenmesi amacıyla, Cimin üzümünün yaprakları da ilkbaharda toplanıp ambalajlanarak piyasaya sunulacak. Aydoğdu, tüm üreticilere bereketli bir hasat dileyerek, bu önemli tarımsal ürünün değerinin korunmasına vurgu yaptı.

ERZİNCAN VALİSİ AYDOĞDU, COĞRAFİ İŞARETLİ CİMİN ÜZÜMÜNÜN HASADINA KATILDI

ERZİNCAN VALİSİ AYDOĞDU, COĞRAFİ İŞARETLİ CİMİN ÜZÜMÜNÜN HASADINA KATILDI