Yangın, öğle saatlerinde Çorlu'nun Rumeli Mahallesi Tanpınar Sokak'taki otluk alanda başladı.
Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevler, sokak üzerindeki 3 katlı binanın garajına kadar ulaştı.
Vatandaşlar alevlere müdahale etti
İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşana kadar bina sakinleri yangını kendi imkanlarıyla kontrol altına almaya çalıştı.
Bazı vatandaşlar küreklerle alevlerin üzerine toprak atarken, bazıları da hortum ve kovalarla su taşıyarak yangının büyümesini engellemeye çalıştı.
Genç kız kardeşini kucağına alıp dışarı çıktı
Yangının binaya yaklaşmasıyla birlikte bina sakinleri büyük panik yaşadı. Yoğun dumanın kapladığı evlerini terk eden vatandaşlar güvenli bölgeye çıktı.
Bu sırada genç bir kızın, kardeşini kucağına alarak binadan çıkıp uzaklaşması çevredeki vatandaşların dikkatini çekti.
Garaj kullanılamaz hale geldi
İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve tamamen söndürdü.
Yangında binanın garajı kullanılamaz hale gelirken, dış cephe kaplamasında da hasar meydana geldi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için polis ekiplerince inceleme başlatıldı.