Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çubuk vişnesi hasat sezonuna girdi: Kalite ve verim umut veriyor

Çubuk vişnesi hasat sezonuna girdi: Kalite ve verim umut veriyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde vişne hasadı başladı, üreticiler hasatla birlikte verimde umutlu. Fiyatlar 120-150 lira arasında değişiyor.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Kuruçay Mahallesi’nde vişne hasadı bu yıl başladı. Geçmişte "Uluçay" olarak bilinen köyde, geçen yıl yaşanan zirai donun etkileri hala hissedilse de üreticiler, umutla hasat yapıyor.

Üretim alanında hareketlilik

500 dönümlük vişne üretim alanında, bu sezon oldukça hareketli günler yaşanıyor. Verim kayıplarına rağmen, bu yılın toplama kapasitesi dönemsel olarak 20 ton seviyelerine ulaşabiliyor. Üreticiler, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere farklı şehirlere vişne gönderiyor.

Gelecekten umutluyuz

Vişne üreticisi Onur İlhan, geçen yıla göre bu sezonun oldukça iyi geçtiğini belirterek, "Biraz rekolteler istediğimizin altında ama genel olarak güzel. Bu yıl iklim koşulları da olumlu. Yağışlar ve su kaynakları bol" dedi.

İlhan, bu yıl 10 dönümlük araziden 3 ila 4 ton vişne almayı hedeflediklerini ifade etti. Çubuk’ta vişne hasadı, temmuz ortalarında başlar ve eylül sonuna kadar devam eder.

Kaliteye göre değişkenlik gösteren vişne fiyatları, kilogram başına 120 ile 150 lira arasında satılıyor. Hasat edilen vişnelerin büyük bir kısmı İstanbul haline gönderiliyor.

İlhan, "Vişne sanayi ürünü olup, reçellik veya sıkmalık olarak değerlendiriliyor. İşçiliğimizle tertemiz bir şekilde ürünlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Gelecek yıllarda daha yüksek rekolte beklediklerini belirten İlhan, üretim sürecinin tamamını ailece yürüttüklerini vurgulayarak, fidandan ağaç olana kadar her aşamayı kendilerinin yönettiğini ifade etti.

ANKARA'DA GEÇEN YIL YAŞANAN ZİRAİ DONUN ETKİLERİ SÜRSE DE ÇUBUKLU VİŞNE ÜRETİCİLERİ HASADA...

ANKARA'DA GEÇEN YIL YAŞANAN ZİRAİ DONUN ETKİLERİ SÜRSE DE ÇUBUKLU VİŞNE ÜRETİCİLERİ HASADA BAŞLADI.