Kocaeli’de geçtiğimiz ay gerçekleşen iş yeri kurşunlama olayının ardından harekete geçen emniyet güçleri, düzenledikleri başarılı operasyonla üç şüpheliyi cezaevine gönderdi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 Mayıs tarihinde Darıca ilçesinde yaşanan ve bölgede tedirginliğe yol açan iş yeri saldırısı sonrası geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olayın hemen ardından başlatılan teknik ve fiziki takip, şüphelilerin izini sürmek için kritik bir rol oynadı.
Operasyon Gebze ve Körfez’e uzandı
Titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen O.A., A.K. ve F.B. isimli şahısların kimlikleri tespit edildi. Polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için Gebze ve Körfez ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Kısa sürede kıskıvrak yakalanan üç şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Hakim karşısına çıktılar
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen O.A., A.K. ve F.B., nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Bölge halkı, emniyetin hızlı müdahalesiyle adaletin kısa sürede tecelli etmesinden memnuniyet duydu.