İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Değnekçiler tarihe karışacak

Değnekçiler tarihe karışacak

İBB, İSPARK’ın mesai saatleri dışında, kent genelindeki açık otoparklarda vatandaşlardan parklanma adı altında zorla para isteyen değnekçilere karşı yeni önlemler aldı. Değnekçilerin haksız gelir elde ettiği bu açık otoparklarda, İSPARK çalışma saatlerini uzatacak ve güvenlik kameraları ile de güvenliği en üst seviyeye çıkarak

Yasadışı otoparkçılığı ve illegal uygulamaları bitirmek için 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olarak kurulan İSPARK, o tarihten günümüze dek kent genelinde, haksız otopark ücreti toplayanların önüne geçti. İstanbul’un her yanında, yaklaşık 2 bin 300 çalışanı ve 500’e yakın otoparkta her gün, ortalama 120 bin sürücüye hizmet veren İSPARK, son günlerde bazı açık otoparklarda ortaya çıkan değnekçilere karşı önlemler aldı.

Mesai saatleri uzayacak
Alınan önlemlerle ilgili açıklama yapan İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, kent genelinde vatandaşlardan yasadışı bir şekilde otopark ücreti toplamak isteyen değnekçiler gözlemlediklerini belirtti. Çakır, “Bununla ilgili olarak, gerek şirket içi gerekse güvenlik birimleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde; bazı önlemler almaya karar verdik. İlk olarak, değnekçilerin görüldüğü açık otoparklarda çalışan personelimiz için mesai saatlerini yeniden düzenleyerek uzatacağız” dedi.

Güler yüzlü hizmet önemli
Sloganlarının, ‘Güvenle park, güler yüzle hizmet’ olduğunu kaydeden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenli park için de çalışmalarımızı tüm İstanbul’da, özellikle sorunlu alanlarda arttırarak devam edeceğiz. Alacağımız önlemlerden biri olan mesai saatlerinin uzatılmasına yönelik çalışmalarımıza hemen başladık. Açık otoparklarda giriş ve çıkışlara bariyer sistemlerinin kurulması ile ilgili arkadaşlarımız saha incelemelerini sürdürüyor. Ay sonu itibariyle açık otoparklarda; hem aydınlatma hem bariyer hem de güvenlik kamerası sistemini hayata geçirerek buraları daha güvenli hala getireceğiz. Aldığımız önlemlerle bu tarz yasa dışı oluşumların oralarda, otopark ücreti tahsilatının önüne geçmiş olacağız.”

Değnekçileri şikayet edin
Çakır, vatandaşların değnekçilerle karşılaşması durumunda neler yapmaları gerektiği yönündeki bir soruyu da şöyle cevapladı: “Vatandaşlarımızdan, değnekçilere maruz kaldıklarında zaman kaybetmeden, 153 Beyaz Masa’yı arayarak, sorunu yaşadıkları yerle ilgili bilgi vermelerini rica ediyoruz. Biz de gerekli önemleri alarak ilgili birimlere bu yerlerle ilgili bildirimde bulunacağız. Vatandaşlarımızın başka bir sorunla karşılaşmaması için her türlü önlemi almaya hazırız.”