Manisa’nın tarım merkezlerinden Demirci’de, yoğunlaşan zirai faaliyetler öncesinde çiftçilere yönelik kritik bir güvenlik eğitimi verildi. Jandarma ekipleri, olası kazaları önlemek adına sürücülere uygulamalı eğitimle birlikte reflektör desteği sağladı.
Tarım sezonunun başlamasıyla birlikte traktör ve motosiklet trafiğinin arttığı Demirci’de, Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve ilçe trafik ekipleri harekete geçti. Demirci Tarım Ürünleri Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, "Reflektör Tak Görünür Ol" ve "Kask Tak Hayatta Kal" sloganları öne çıkarıldı.
Güvenli sürüşün hayati önemi
Toplantıda, Türkiye’nin en fazla traktör varlığına sahip illerinden biri olan Manisa’da, zirai araçların karıştığı devrilme ve çarpışma vakalarına karşı alınabilecek önlemler masaya yatırıldı. Özellikle gece sürüşlerinde görünürlüğü artırmanın hayati bir zorunluluk olduğu vurgulanırken, ışık donanımlarının eksiksiz olması gerektiği hatırlatıldı.
Kaymakam Fatih Bayram’dan kritik uyarı
Etkinlikte söz alan Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, trafik kurallarına uyumun sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir yaşam sigortası olduğunu belirtti. Bayram, "Bir reflektör veya bir kask, ihmal edildiğinde telafisi imkansız sonuçlar doğurabilir; ancak doğru kullanıldığında bir hayat kurtarır. Çiftçilerimizin hem kendi canlarını hem de trafikteki diğer vatandaşlarımızı korumak adına bu kurallara hassasiyet göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ekiplerden sahada uygulamalı destek
Eğitim programı kapsamında, trafik timlerinin denetimlerde kullandığı teknolojik ekipmanlar katılımcılara tanıtıldı. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte, güvenli sürüş teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Programın sonunda ise jandarma ekipleri, traktör sürücülerine görünürlüğü artıracak reflektif üçgenler dağıtarak farkındalık çalışmasını taçlandırdı.
İlçe protokolünün yoğun ilgi gösterdiği toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, Emniyet Müdürü Başkomiser Barış Kayar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ile çok sayıda muhtar ve üretici katılım sağladı.