Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Denizli'de tarım arazisindeki yangın ormana ulaşmadan söndürüldü

Denizli'de tarım arazisindeki yangın ormana ulaşmadan söndürüldü

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki tarım arazisinde başlayan yangın, etkili müdahale ile ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

MUHABİR: Melek Kaya

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, tarım arazisinde meydana gelen yangın, havadan ve karadan gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı. Ekipler, yangının ardından bölgede soğutma işlemlerine devam ediyor.

Yangın, zirai sahada başladı

Yangın, Pamukkale ilçesine bağlı Cankurtaran Mahallesi’ndeki zirai arazide henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı başladı. Olay yerinin orman sınırına yakın olması nedeniyle, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarla birlikte, çok sayıda ekip acil olarak bölgeye sevk edildi.

Koordineli müdahale ile alevler kontrol altına alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, alevlerin dağılımını önlemek amacıyla karadan müdahale başlattı. Bu süreçte, yangın söndürme helikopteri de söndürme faaliyetlerine önemli bir katkı sağladı. Ekiplerin yoğum ve koordineli müdahalesi sonucunda, yangının ormana sıçrama tehlikesi kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları hızla sürdürülüyor.

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE TARIM ARAZİSİNDE BAŞLAYAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YÜRÜTÜLEN...

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE TARIM ARAZİSİNDE BAŞLAYAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA ORMANLIK ALANA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINDI. EKİPLER BÖLGEDE SOĞUTMA İŞLEMLERİNE DEVAM EDİYOR.