Denizli'de 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan otobüs kazasından sağ kurtulan Sevda Şen, alevlerin arasında eşinin 9 aylık bebeklerini korumak için nasıl çabaladığını gözyaşları içinde anlattı.
Gazetebirlik - Yerel Haberler
Denizli-Aydın Otoyolu'nda meydana gelen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazası, geride unutulmayacak acılar ve dramatik hikayeler bıraktı. Kurban Bayramı ziyareti dönüşünde İzmir'den Antalya'ya giden Şen ailesi, Pamukkale Turizm'e ait otobüsün bariyerlere çarpıp alev almasıyla kabusu yaşadı. Kazada eşi Civan Şen ve 9 aylık bebekleri Eyüp Miraç'ı kaybeden Sevda Şen, o dehşet anlarını ilk kez paylaştı.
Oğlunu kurtarmak için canını hiçe saydı
Kaza anında otobüsün bir anda alev topuna döndüğünü belirten Sevda Şen, hayatta kalan 5 yaşındaki oğlu Siraç'ı kurtarmak için büyük bir mücadele verdiğini ifade etti. Otobüsün camını kırarak oğlunu dışarı atan anne, kaçmaya çalışan diğer yolcuların çocuğunun üzerine basmaması için kendisini de hemen ardından dışarı attığını anlattı. O anlarda eşinin kucağındaki bebeği kendisine uzatacağını umut ettiğini belirten acılı anne, alevlerin bir anda tüm aracı sarmasıyla eşi ve bebeğinin içeride mahsur kaldığını söyledi.
Eşi bebeğine kalkan oldu
Eşinin son anlarına dair detayları paylaşan Sevda Şen, Civan Şen'in 9 aylık bebekleri Eyüp Miraç'ı alevlerden korumak için üzerine kapandığını ifade etti. "Bebeğime siper oldu, beraber gittiler" diyen Şen, eşinin o kargaşada sıkışarak kurtulamadığını belirtti. Kazada ellerinde yanıklar oluşan ve güçlükle ayakta duran anne, yaşadığı büyük kaybın ardından hukuk mücadelesi başlatacağını duyurdu.
Sorumluların cezalandırılmasını istiyor
Yaşanan faciada ihmali olan herkesin hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Sevda Şen, otobüs firmasına tepkisini sert bir dille dile getirdi. "Benim canımı aldılar, ben de o firmanın kapanmasını istiyorum" diyen Şen, adaletin yerini bulması için elinden gelen her şeyi yapacağını ve sorumluların da aynı acıyı yaşaması gerektiğini ifade etti.