Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Denizli'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, Türkiye genelinde afet müdahalelerinde görev alacak

Denizli'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, Türkiye genelinde afet müdahalelerinde görev alacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'dan aldığı akreditasyonla Türkiye'de afetlerde görev yapma yetkisi kazandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (DEBAK), Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak resmi akreditasyon belgesini aldı. Tamamı gönüllü belediye personelinden oluşan ekip, artık Türkiye’nin dört bir yanında yaşanabilecek afetlerde görev alabilecek.

DEBAK, AFAD Başkanlığı’nın yürüttüğü akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak ulusal düzeyde görev yapma yetkisi kazanmış oldu. Gönüllü belediye personelinden oluşan ekip, bundan böyle yalnızca Denizli’de değil, Türkiye’nin herhangi bir noktasında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda da AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına katılabilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda kurulan DEBAK, yaklaşık 7 ay süren yoğun eğitim ve hazırlık sürecinin ardından gerçekleştirilen kapsamlı akreditasyon sınavını geçerek resmi belge almayı başardı.

Akreditasyon sürecinde DEBAK personeline; modern arama kurtarma teknikleri, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, teknik ekipman kullanımı, enkazda güvenli çalışma yöntemleri ile gerçek afet senaryolarında operasyon yürütme konularında kapsamlı eğitimler verildi. Zorlu eğitim maratonunu başarıyla tamamlayan ekip, afet anlarında hızlı, koordineli ve profesyonel müdahale kapasitesine ulaştı.

AFAD akreditasyonu ile birlikte DEBAK, Denizli’nin afetlere hazırlık kapasitesini önemli ölçüde güçlendirirken, ulusal afet müdahale sisteminin de bir parçası haline geldi. Ekip, ihtiyaç duyulması halinde Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde meydana gelebilecek depremler, seller, heyelanlar ve benzeri afetlerde AFAD koordinasyonunda görev alabilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, DEBAK’ın elde ettiği başarının kent adına önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "Afetlerin ne zaman ve nerede yaşanacağını bilemeyiz. Ancak hazırlıklı olmak, güçlü ekipler oluşturmak ve her an göreve hazır olmak bizim sorumluluğumuzdur. Tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen belediye personelimizin 7 ay boyunca büyük özveriyle çalışarak AFAD akreditasyonunu alması hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. DEBAK, artık sadece Denizli’nin değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her noktada görev alabilecek profesyonel bir arama kurtarma ekibidir. Bu başarıda emeği bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dileğimiz hiçbir afette ihtiyaç duyulmaması; ancak ihtiyaç duyulan her an vatandaşlarımızın can güvenliği için en ön safta görev yapmaya hazır olacağız."

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ (DEBAK), AFAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN...

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ (DEBAK), AFAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN AKREDİTASYON SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK RESMİ AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI. TAMAMI GÖNÜLLÜ BELEDİYE PERSONELİNDEN OLUŞAN EKİP, ARTIK TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA YAŞANABİLECEK AFETLERDE GÖREV ALABİLECEK.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ (DEBAK), AFAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN...