İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Deterjan paketindeki 13 tabancayla yakalandı...İfadesi pes dedirtti: ‘Merakım var, biriktiriyorum’

Deterjan paketindeki 13 tabancayla yakalandı...İfadesi pes dedirtti: ‘Merakım var, biriktiriyorum’

Adana'da bir arsada buluşan şüpheliler Cengizhan E. (37), Musab E. (27) ve İ.Y. (17), deterjan paketine sakladıkları 13 ruhsatsız tabancayla yakalanıp gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Gürselpaşa Mahallesi'ndeki bir arsada çok sayıda ruhsatsız silah olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, arsadaki barakanın yanında bekleyen Cengizhan E., Musab E. ve İ.Y.'yi takibe aldı. Polis, şüphelilerin içinde tabancaların bulunduğu toz deterjan paketini çıkarmasıyla operasyonu başlattı. Yere yatırılıp, ters kelepçe yapılan 3 şüpheli gözaltına alındı. Deterjan paketinin içinde 13 ruhsatsız tabanca ve şarjör el geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerden İ.Y.'nin "yağma', "tehdit" ve "şantaj yapma" suçlarından 3 kaydı bulunduğunu tespit etti. Musab E.'nin ise 24 Eylül 2022'de Sakarya Mahallesi'nde evleri gözetleme iddiası üzerine çıkan, Emrah Yüceer'in bıçaklanarak öldürüldüğü kavgaya karıştığı ve tutuklandığı ortaya çıktı. Kavgada bıçak kullanmadığını öne süren Musab E.'nin, önceki yıl denetimli serbestlikle tahliye edildiği öğrenildi.

Şüpheli Cengizhan E. sorgusunda, tabancaların kendine ait olduğunu belirtip, "Silaha merakım var. Bu nedenle biriktiriyorum" dedi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, tabancalar incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.