İzmir Torbalı'da görevli bir diş hekimi, hastalarına özel tedavi vaadiyle elden para alıp ortadan kaybolunca soluğu cezaevinde aldı; skandalın perde arkasından ise bir ay önce tutuklanan eşi çıktı.
İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaşanan olay, sağlık camiasında şok etkisi yarattı. İddiaya göre, kurumda diş hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki F.İ., tedavi için kendisine başvuran vatandaşlara devlet hastanesi dışında özel klinik hizmeti sunacağını söyleyerek yüksek meblağlarda para topladı. Ancak vaat ettiği tedavileri gerçekleştirmeyen hekim, çok sayıda hastayı mağdur ederek haksız kazanç elde etti.
Mağduriyetlerin artması ve hastaların durumu hastane yönetimine iletmesiyle birlikte düğmeye basıldı. Savcılığa yapılan suç duyurularının ardından gözaltına alınan F.İ., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İdari soruşturma ve bakanlık süreci
Olayın ortaya çıkmasının ardından Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi, kamu zararının önlenmesi amacıyla derhal idari soruşturma başlattı. F.İ. hakkında benzer nitelikte başka şikayet dosyalarının da olduğu tespit edilirken, şüphelinin memuriyetten ihracı için hazırlanan dosya Sağlık Bakanlığı'na sevk edildi.
Skandalın aile boyu olduğu ortaya çıktı
Soruşturma derinleştikçe olayın boyutları daha da netleşti. Tutuklanan F.İ.’nin kendisi gibi diş hekimi olan eşi M.İ.’nin de benzer suçlamalarla yaklaşık bir ay önce tutuklandığı ortaya çıktı. Aynı hastanede görev yapan karı-koca diş hekimlerinin, hastaları benzer yöntemlerle mağdur ettikleri iddiaları üzerine yürütülen hukuki süreç titizlikle devam ediyor.