Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Didim açıklarında düzenlenen operasyonda 16 düzensiz göçmen yakalandı

Didim açıklarında düzenlenen operasyonda 16 düzensiz göçmen yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında yapılan operasyonda 16 düzensiz göçmen yakalandı, bir şüpheli tutuklandı.

Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında gerçekleştirilen bir operasyonla 16 düzensiz göçmen yakalandı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan göçmenlerin bularak kaçış planları sosyalleşmiş durumda. Olay hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 1 şüpheli tutuklandı.

Operasyonun detayları

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Didim Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Grup Amirliği ile Didim Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla koordineli bir operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonda, yasa dışı olarak ülke dışına çıkmaya çalışan 16 düzensiz göçmen yakalandı.

Yasal süreç ve tutuklama

Yakalanan göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi. Operasyon ile ilgili olarak, yabancı uyruklu V.C. isimli şüpheli gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın'da polis ekipleri, bu tür olayların önlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AYDIN'IN DİDİM İLÇESİ AÇIKLARINDA DÜZENLENEN OPERASYONDA YASA DIŞI YOLLARLA YURT DIŞINA ÇIKMAYA...

AYDIN'IN DİDİM İLÇESİ AÇIKLARINDA DÜZENLENEN OPERASYONDA YASA DIŞI YOLLARLA YURT DIŞINA ÇIKMAYA HAZIRLANAN 16 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANIRKEN, OLAYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 1 ŞÜPHELİ DE ÇIKARTILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.