Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Didim'de orman yangınlarına karşı büyük operasyon: 4 bin 630 yanıcı madde ele geçirildi

Didim'de orman yangınlarına karşı büyük operasyon: 4 bin 630 yanıcı madde ele geçirildi

Didim'de orman yangınlarını önlemek amacıyla bir işletmede yapılan denetimde, 4 bin 630 yanıcı ve yakıcı madde ele geçirildi.

Aydın’ın Didim ilçesinde orman yangınlarını önlemek için yürütülen denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Akbük Mahallesi’nde bulunan bir işletmede gerçekleştirilen kontrolde toplam 4 bin 630 adet yanıcı ve yakıcı madde ele geçirildi.

İşletme sahibi M.A. (48) hakkında başlatılan denetim sırasında, 70 adet meşale, 60 adet volkan ve 4 bin 500 adet maytap gibi çok sayıda tehlikeli malzeme bulundu. Bu malzemelerin, orman yangınları için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği belirtildi.

Denetimlerin amacı

Aydın genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla yapılan bu tür denetimlerin sıklaştırıldığı ifade ediliyor. Ele geçirilen yanıcı ve yakıcı maddelere el konulurken, olayla ilgili adli işlem başlatıldı. Yetkililer, bu tür denetimlerin devam edeceğini ve yasadışı satışların önüne geçileceğini vurguladı.

Toplum bilinci

Orman yangınları, yaz aylarında özellikle etkili olan bir tehdit oluşturduğundan, halkın bilinçlendirilmesi için çeşitli eğitim programları da planlanıyor. Yetkililer, herkesin duyarlı olmasını ve ormanlar için büyük bir tehlike arz eden bu tür maddelerin kullanımından kaçınılması gerektiğini ifade etti.

AYDIN'IN DİDİM İLÇESİNDE ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME KAPSAMINDA BİR İŞYERİNDE YAPILAN KONTROLLERDE...

AYDIN'IN DİDİM İLÇESİNDE ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME KAPSAMINDA BİR İŞYERİNDE YAPILAN KONTROLLERDE ÇOK SAYIDA YANICI VE YAKICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ.