Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Diyarbakır'da işçi intihar girişiminde bulundu, ücretini alacağı belirtildi

Diyarbakır'da işçi intihar girişiminde bulundu, ücretini alacağı belirtildi

Ücretini alamadığı için intihar girişiminde bulunan işçi, ikna edilerek aşağı indirildi ve ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, bir inşaat işçisi, uzun süredir almadığı ücretler nedeniyle intihar girişiminde bulundu. Olay, inşaatın son katına çıkarak kendini tehlikeye atan işçinin çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilmesiyle ortaya çıktı.

Etrafta bulunanların durumu bildirmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye, işçinin atlama ihtimaline karşı binanın altına şişme yatak serdi. Olay yerinde yapılan görüşmeler sonucunda, işçiye alacaklarının verileceği garanti edildi.

İkna süreci ve güvenli iniş:

Yapılan ikna çalışmaları sonucunda, işçi intihardan vazgeçti. Polis ekipleri tarafından güvenli bir şekilde aşağı indirilen işçi, sağlık ekiplerinin müdahale etmesi için ambulansa alındı. Burada yapılan kontrollerin ardından, ifadesinin alınması amacıyla karakola götürüldü.

İşçi hakları ve önemi:

Bu olay, işçi haklarının ve ücret ödemelerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzun süredir maaşını alamayan işçilerin psikolojik durumları hakkında kamuoyunda daha fazla farkındalık oluşturulması gerektiği düşünülüyor.

DİYARBAKIR’DA BİR KİŞİ, ÜCRETİNİ ALAMADIĞI GEREKÇESİYLE ÇALIŞTIĞI İNŞAATIN SON KATINA ÇIKIP...

DİYARBAKIR’DA BİR KİŞİ, ÜCRETİNİ ALAMADIĞI GEREKÇESİYLE ÇALIŞTIĞI İNŞAATIN SON KATINA ÇIKIP İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU. ÜCRETİNİ ALACAĞININ GARANTİSİ VERİLEN ŞAHIS, İKNA EDİLEREK İNTİHARDAN VAZGEÇTİ.