Diyarbakır'da, Kayapınar ilçesi'nde yerleşim alanına yakın bir arazide çıkan yangın, gece saatlerinde büyük paniğe yol açtı.
4’üncü sanayi sitesi civarında meydana gelen olayda, kuru otların bulunduğu arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Alevlerin hızla büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi:
Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için yoğun bir mücadele verdi. Ekiplerin çabası sonucunda yangın kısa süre içinde kontrol altına alındı.
İnceleme başlatıldı:
Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi. Olayın büyümemesi, yerleşim alanlarını koruyarak mahalle sakinlerine güvenli bir ortam sağlandı.
Yangın sonrası bölgedeki araştırmalar devam ediyor; olayın sebebi ile ilgili net bir açıklama ise henüz yapılmadı.

DİYARBAKIR’DA YERLEŞİM YERİNE YAKIN BİR ARAZİDE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU.