Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Doğayla iç içe bir hafta sonu: at çiftliklerine ilgi artıyor

Doğayla iç içe bir hafta sonu: at çiftliklerine ilgi artıyor

Ankara'daki at çiftlikleri, hafta sonlarını doğada geçirmek isteyenler için popüler bir tercih haline geldi.

At çiftlikleri, hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyen vatandaşların uğrak noktalarından biri haline geldi. Ankara’da hafta sonunu doğayla geçirmek isteyen vatandaşlar, kent merkezine yakın at çiftliklerine ilgi gösteriyor.

Çubuk ilçesine bağlı İkipınar Mahallesi’nde bulunan çiftlikte ziyaretçiler yalnızca ata binmekle kalmıyor; ATV turlarına katılıyor, piknik yapıyor ve tavus kuşundan sülüne, keçiden hindiye kadar birçok hayvanla vakit geçirerek şehir hayatının yoğun temposundan uzaklaşıyor. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği çiftlikte, profesyonel eğitmenler eşliğinde ilk kez ata binenler de güvenli bir deneyim yaşıyor. Ziyaretçiler bu sayede doğayla iç içe, stresten ve sesten uzak vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.

At çiftliğine dair bilgi veren işletmeci Osman Yavru, "Çiftliğimizde 30’a yakın atımız mevcut. 10 dönümlük bir tesise sahibiz. Kahvaltımız, ATV turlarımız, binicilik turlarımız, binicilik eğitimlerimiz mevcut. Mini bir hayvanat bahçemiz var. 10’a yakın cüce keçimiz mevcut. Değişik ırklarda tavukluklarımız mevcut. Burada gelip gün boyu vakit geçirebileceğiniz bir alanımız mevcut." dedi.

Osman Yavru, çiftlikte bulunan deneyimli ve profesyonel atlar sayesinde daha önce hiç ata binmemiş kişilerin de güvenle bu deneyimi yaşayabildiğini belirtti. Eğitimli atlar ve uzman ekip eşliğinde misafirlerin içlerinin rahat olabileceğini ifade eden Yavru, ziyaretçilerin yarım saatlik ve bir saatlik doğa turlarına katılabildiğini söyledi.

Osman Yavru, "İnsanlar burada şehrin gürültüsünden, stresinden kaçıp doğada, oksijenli bir havada vakit geçirip atlarla, çocuklarıyla birlikte burada özgür bir şekilde doğayla iç içe zaman geçiriyorlar. Binicilik zaten ata sporumuzdur. Geçmişten günümüze kadar faal bir şekilde ilerlemektedir. Bu işi profesyonel bir şekilde öğrenmek için gelip gün boyu vakit geçirebilecek bir alanımız, imkanımız mevcut." diye ekledi.

Hafta sonları at çiftliğine gelerek zaman geçiren Bayram Toprak, "Hafta sonları çocuklarımızla burada vakit geçirmeyi seviyoruz. Atlara biniyoruz. Atlar çok duygusal bir hayvan, hislerinizi hissedebiliyor. Hem stres atmış oluyoruz hem eğlenmiş oluyoruz. İnanın tatile gittik, tatilde bile ata bindik. Çocuklarımız daha çok eğleniyor, çok seviyoruz. ‘Tavsiye eder misiniz’ derseniz çok ederim. Çünkü insanlar daha iyi oluyor, daha stres atıcı, daha sakinleştirici bir ortam oluyor. AVM’den falan çok daha iyi. Hem yeşil hem sessiz hem sakin. İnsan kendine geliyor. Çocuğumuz 3 buçuk yaşında, ata binmeden kesinlikle gitmez." dedi.

Ailecek at çiftliğine geldiklerini dile getiren Ahmet Koçak ise "Her türlü şey var burada. Bu üçüncü veya dördüncü gelişimiz. Taşın kayanın içine geleceğinize doğanın içine gelin doğayı görün hayvanları görün, atları görün, çocuğunuz görsün. Zaten tarihe bakarsanız at bizim her şeyimiz. Aileler buraya gelsin. Sessiz sedasız, piknik yapacak yer de var. O kadar çok hayvan çeşidi var ki. Onlarla da tanışır çocuklar. En azından şehrin karmaşasından, pisliğinden kurtulmuş oluyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Koçak’ın küçük kızı, daha önce midilliye bindiğini belirterek yeniden ata bineceğini söyledi ve tüm yaşıtlarına da ata binmelerini tavsiye etti.

Hafta sonunu doğada geçirmek isteyenlerin tercihi at çiftlikleri

Hafta sonunu doğada geçirmek isteyenlerin tercihi at çiftlikleri