İstanbul’da motosiklet sürücülerinin yaya yollarını ihlali, dron destekli denetimlerle gözlemlendi. 18-19 Temmuz 2026 tarihlerinde Bakırköy, Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, motosiklet kullanıcılarının yaya geçitlerinde sürüş yapmaları gibi çeşitli trafik ihlalleri tespit edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bu denetimlerde toplam 407 bin 818 lira idari para cezası uyguladı. Ayrıca yaya yollarında park eden ve muayenesi yapılmamış araçlar gibi ihlallerden ötürü 4 motosiklet trafikten men edildi.
Denetimlerde, Karayolları Trafik Kanunu’nun belirttiği kurallar çerçevesinde sürdürülen kontrol çalışmaları, gelecekte benzer ihlallerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Drondan elde edilen görüntülerle daha etkili bir denetim süreci başlatılmış durumda.

İstanbul’da yaya yolunu kullanan motosikletlere dron destekli denetim: 407 bin 818 lira ceza