Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Edirne’de Ahilik geleneği yaşatıldı: Ödüller sahiplerini buldu

Edirne’de Ahilik geleneği yaşatıldı: Ödüller sahiplerini buldu

Edirne’de 39. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen törende, mesleklerinde örnek gösterilen yılın Ahisi, kalfası ve çırağı ödüllendirildi.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Kasım Stadyumu önünde kortej oluşturuldu. Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyen kortej, Saraçlar Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na ulaştı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Harun Özen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ahilik kültürüne vurgu yapıldı

Törende konuşan Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, 39. Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarlara hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesi temennisinde bulundu.

Ticaret İl Müdürü Mustafa Kurt da Ahilik kültürünün ve felsefesinin toplumsal yaşamın önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek Ahilik Haftası’nı kutladı.

Yılın Ahisi belli oldu

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Harun Özen, esnaf ve sanatkarların Ahilik geleneğinin günümüzdeki temsilcileri olduğunu ifade etti.

Programda yılın Ahisi Hayri Sonterler, yılın kalfası Harun Fatih Tuna ve yılın çırağı Selenay Dernekçi olarak seçildi.

Sonterler, 43 yıldır oto cam montajı alanında faaliyet gösterdiğini belirterek esnaf ve sanatkarların meslek hayatlarında doğruluk ve dürüstlük ilkelerinden taviz vermemesi gerektiğini söyledi.

Esnaf ve protokol bir araya geldi

Törene Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, milletvekilleri Namık Tan, Hasan Öztürk ve Kayıhan Pala'nın yanı sıra siyasi parti ve kamu kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Program, Ahilik geleneğinin dayanışma, dürüstlük ve meslek ahlakı gibi değerlerinin hatırlatıldığı etkinliklerle devam etti.