Edirne’de, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen anız yangını, hobi bahçelerine ve buğday tarlalarına sıçrayarak büyük paniğe neden oldu. Yangın, Yeni Şehir Mezarlığı yakınındaki hasat edilmemiş buğday tarlasında başladı ve kısa sürede etkisini artırdı.
Alevlerin, mezarlık ağaçlarına ve çevredeki hobi bahçelerine sıçraması üzerine, Edirne-Lalapaşa yolu tedbir amacıyla araç trafiğine kapatıldı. Yangınla mücadele eden ekipler, uzun ve yoğun bir çalışma sonucunda yangını kontrol altına almayı başardı.
Yangın esnasında dumandan etkilenen bir vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, bölgede bazı tarım aletlerinin zarar gördüğü bildirildi. Yangının söndürülmesinin ardından, kapatılan yol tekrar trafiğe açıldı.

Alevler hobi bahçelerine ve buğday tarlasına sıçradı